כריית מטבעות

 

כריית מטבעות

כריית מטבעות קריפטו כמו ששמנו לב (רובנו לפחות) הוא תחום שנכנס באופן חזק לתודעת הציבור בשנה החולפת. אחת הסיבות לכך שהתחום תפס תאוצה היא איך לא פריצתם של המטבעות הדיגיטליים. מטבעות הקריפטו אם כן בשנה האחרונה נכנסו לתוך תיקי ההשקעות של רבים מאיתנו. אם תהיתם אם צריך להשקיע בו זמנית במטבעות – אז לא בדיוק. במאמר שלפניכם נסביר את המאפיינים העיקריים שעליכם לדעת אם ברצונכם להיכנס לתחום של כריית מטבעות דיגיטליים.

אז מהי כריית מטבעות ?

כריית מטבעות היא למעשה התהליך בו נוצרים המטבעות. המונח כרייה מוכר לנו מתעשיית הזהב. למעשה תהליך הכרייה מאוד מזכיר לנו את כריית הזהב ועל כן שמו. בתחום שלנו – הזהב של מטבעות הקריפטו הוא הביטקוין. נאמר כי בהחלט אפשר לכרות גם כמעט את כל שאר סוגי מטבעות הקריפטו האחרים. את המטבעות ניתן לכרות באחת משני הגישות – הגישה העדיפה היא (prof of work). בגישה זאת הכרייה מתבצעת עם עוד אנשים באמצעות בריכת כרייה. הגישה היותר קשה נקראת (prof of stake). בגישה זאת אנו נכרות עצמאית באמצעות כוח מחשוב חזק ביותר.

כיצד מתבצע תהליך הכרייה של המטבעות הדיגיטליים?

כריית מטבעות מתבצעת על ידי מחשבים חזקים (או יותר נכון כרטיסי מסך חזקים). כאשר משלבים את כוחם יחדיו מקבלים כוח מחשוב חזק מאוד. בכוח מחשוב זה אנו נשתמש על מנת לפתור משוואות מורכבות – אל תדאגו את זה המחשב עושה בשבילכם. בסופו של דבר הכורה (האם בעל כוח המחשוב) שהצליח לפתור ראשון את המשוואות, הוא זה שייצור את הבלוק הבא שיאמת את הטרנזקציות בבלוקצ'יין. הפרס על הצלחת יצירת הבלוק, הוא אותו המטבע שעל הרשת שלו התבצע תהליך הכרייה.

אילו דברים צריך על מנת לכרות מטבעות ?

למעשה אנו צריכים רק את החומרה של המחשב, וכמו שאמרנו חשוב שתהיה חומרה חזקה מאוד. כידוע לנו, מחשב מורכב מלוח אם, מעבדים, זכרון קשיח, זכרון ram, מאוורר, ספק כוח, כבל רשת, מתאמים, ואיך לא – כרטיסי המסך. כרטיסי המסך הם הדבר החשוב ביותר עליו יש להקפיד בעת בחירת הציוד לכרייה.

כיצד בוחרים כרטיסי מסך טובים עבור כריית מטבעות?

ראשית נדגיש כי ישנו מגוון גדול מאוד של כרטיסי מסך, ועליכם לחקור קצת יותר ברחבי האינטרנט על מנת לדעת איזה כרטיס מתאים לכם. את הכרטיס המתאים עבורנו אנו נבחר לפי מספר שיקולים עיקריים. השיקולים יהיו: התקציב (מדובר באלפי שקלים), יכולת העבודה שלו (hashrate), וצריכת החשמל שלו (watt). הדבר אולי החשוב ביותר עליו יש להקפיד הוא לבחור כרטיס שאינו חסום לכרייה – שהוא לא LHR.

כעת נקצר זאת שיהיה ברור ככל הניתן למתחילים מבינינו

אמנם אנו נרצה לחסוך בעלויות, אך חשוב לבחור כרטיס איכותי מבחינת הכרייה ושיחזיק לנו לפחות 3 שנים. כמו כן, מבחינת הנתונים אנו נרצה יכולת עבודה חזקה ביותר (hasrate). מבחינת צריכת החשמל – אנו נרצה את צריכת החשמל הנמוכה ביותר. (כן , הכרייה לוקחת המון חשמל וחשמל גם עולה לנו כסף).

כעת לאחר שאנו יודעים מהי כריית מטבעות ומה דרוש עבורה נבחר את המטבע שנכרות. בכל תקופה יש מטבע אחר שהוא הכי משתלם לכרייה ונכון לכתיבת מילים אלו זהו מטבע האיתריום.

לקריאה נוספת אודות מטבעות דיגיטליים היכנסו לכאן.

לקריאה באתרים נוספים אודות כרייה היכנסו לכאן.

**חשוב להדגיש כי אין באמור המלצה לפעולה כלשהי. כל הנאמר במאמר זה הינו דעה אישית בלבד ונועד למידע אודות דרכי השקעה שונות.

דילוג לתוכן